Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Friday, 31 December 2010

end of 2010

sekejap je dah abis dah thun 2010. next, umo semakin bertambah. haha. well, next year umo dah jadi lebih suku abad. oh no! i'm 26 years old..apae2pun. thanks God. coz still bg peluang utk terus bernafas dan meneruskan hidup. dan menjadi manusia yg lebih baik =)

well, this year byk memory pahit & manis. nak buat list sikit bole x?

tekanan jiwa
Jan- Laptop hilang utk kali ke-3 slps br je beli laptop ke-2 5bulan sebelum hilang
April- extend master (its ok abg, cube lg nex year)
June- Operation (me)
August- ACL operation jugak (hubby)
July-November- tekanan buat thesis (haha)

mengusik kalbu
Jan- celebrate new year with luvly hubby
Jan- buy 2 new laptop (me & hubby)
May- YESS! tamat sudah semester 2.
June- Bali tour
July- new image =)
Disember- Yahoo! finally master dah abis. dpt result yg tak dijangka =)

actually, tu yg major je yg igt. byk lg perkara berlaku. hanya utk peringatan. semoga tahun 2011 memberi byk lg perkara yg mengusik kalbu..so, azam baru? byk sungguh!.. haha. yg penting, next year mahu KERJA...=)


so, td dah buat kek. sje2 utk new year celebration. moist choc cake. dgn topping skali sbb hubby suke .igt nk deco-deco,tp bahan xde. haha. yg penting,nyummy2..bertambah gemok la hubby & i. oopps, start next year sy mahu DIET =)

Thursday, 30 December 2010

Prosperity Burger

Lama dah ni tak update blog. Bukan busy ape pun, tapi feel nak update tu hilang. This week hubby cuti seminggu. Habiskan cuti berbaki…aku? Sure menghabiskan cuti-cuti pengangguran yang tak habis-habis lg ni. So bila dah xtahu nk wat pe, mula la p jalan-jalan menghabiskan duit. So ari ni sesi lawatan ke IOI Mall utk mencr sluar track hubby. Sempena sessi kelas pertama coaching kat UPM utk kali ke-3 tahun sebenarnye pun.. hehe

So, sampai-sampai dah lapar. Igt nak mkn subway, tp cancel p mkn prosperity McD. Nyummy-nyummy. Tp kan, rs sedap lg kot burger oblong special yg jual kat sini. Sheky, if ko or De nak mkn burger, leh la try kat depan 7E kite tu. Kitorg suke makan kat sini. Oblong die mcm prosperity la =).

So, mari kita menjamu mata. Sedap sungguh makan makanan yg menggemukkan badan ni kan..ada gak selit pic ABC kat Seksyen 2. Ni kelmarin nye sesi ..Mmg sedap. Murah. Ngan chocolate nye. mmg d best la.

Dan yang penting decoration ABC tu yang sgt mengiurkannn.. lagi-lagi masa makan ni cuaca tgh panas. Betapa sedapnya bila rs coklat tu mengalir kat tekak, ice cream yg sunnguh mengiurkan hati..arrghhhh =)

Thursday, 23 December 2010

asam pedas best =)

Last Saturday, my parent dtg KL. Coz my uncle sakit. Tp xsempat nk p HKL, my uncle dah discharge..so melawat di rumah aje. Before p, sume adik bradik aku brkumpul la kat ampang semata-mata sbb my BIL ckp nk ajak makan kat paling best asam pedas kat ampang. Kira sedap la kan kalau boleh dikatakan hari-hari dia p lunch kat situ. So, mari kita lihat sedap ke x? haha.

Well, kalau tgok gambar mmg nmpak mcm sedap…diorg pilih asam pedas ikan pari.. but my dad xmakan ikan pari (sebab xsuka makan ikan kategori lembek ceh ceh), so amek asam pedas ikan merah. Dan aku mmg xbrape nk suke ikan pari, so aku lebih suka makan asam pedas ikan kembong. So termasuk pakej , adalah papadom , sambal belacan ngan ulam. Pastu ada la tambah ayam goreng utk budak2..

Tp memang sedap la. Aku rs mcm mkn kat Melaka. Kira lebih kurang la. Tp kalau “en ruhil” tanye kat mane, mahu gigil pale otak ni nak igt.tp kedai dia tulis “ASAM PEDAS POWER” sebelah masjid..=) Ok,aku mmg failed bab2 igt jalan ni…haha..

So aku xtau brape ringgit set asam pedas ni, sbb my BIL yang blnje. Sume sibuk nak kuar duit mase tu. Mak la..kak na la..aku?..mmg xla..anak bongsu mane ade blnje2…akak2 n abg2 yang kna blnje adik2..kalau aku ada adik,aku mesti blanje adik aku…hehe..gud reason kenapa stiap kali lunch ngan ani, dia yg kna blnje..haha..

Hari tu penuh giler umah aku. My dad nk dtg umah aku sbb xpnah dtg lg.so lepas balik melawat, segerombolan fmily aku konvoi p umah la....haha...kebetulan my MIL & family akak ipar aku pun dtg.. jadila perjumpaan dua buah keluarga =) happening kan bila dah kawen ni.

Tuesday, 21 December 2010

sweettttt memories =)

Alhamdulillah, akhirnya sy habis jugak master ni. wlupun pd mulanya sgt risau boleh habis ke x, then bila tgok result hr tu.. rs nak lompat-lompat. result yg sgt memberangsangkan =) target yg sy berangan-berangan yang duk asyik sebut kat hubby, akhirnya tercapai jugak.. so, tamatlah sudah masa utk bergoyang-goyang kaki kat umah..rs rindu plak zaman blajar. zaman nk menjejakkan kaki kat *UiTM. cepat sungguh ms berlalu. rs mcm br je hubby hantar p register master. rs mcm br je terkial-kial cr class. tringat hr pertama class, sesat nk p UiTM. smpi nk mrajuk call hubby ckp xnak la p class. sbb dah lmbt. haha.

dan utk pertama kalinye,sy kenal my classmate. atia, kak tip, kak ita, kak yan,mai & kak nita. n pak arab2 sume.so total cume 12org shj. rindunye kat kengkawan. best giler ms tu kan. lunch same2. study same2. gossip sesame.dgn lecturer yg sume best giler...huhu. miss sgt2..

now, status student dah xde..so skrang as housewife n "penganggur". hehe..so skrg tgk cr job. engineer or lecturer?actually, sy pun confused. separuh hati mahu jd engineer, sbb sy suka life sbg engineer, salary yg masyuk, dan mencabar....tp masa akan jd sgt limited sbb mesti sgt busy...dan sy juga suka nk jd lecturer coz masa sgt flexible. so boleh smbung phd plak. (ok, berangan je nk smbung. hehe )..

semalam sy p interview as engineer kat *Huawei. dan spt yg sy expect, mmg byk stage. mcm dulu jugak ms sy jd engineer kat melaka. 1st( IQ test, with HR), if shortlisted p 2nd interview( with Head/ Manager of department), n lastly 3rd ( MD - managing director)...giler byk kali kena dtg company tu. nasib masa tu berjaya jugak , klu x mahu hangin jugak. haha...so, same jugak kat huawei. ade 3stage. 1st ( interview -technical/ skill).so smalam interviewer suh sy explain ttg my final project. siap kena explain gune whiteboard. so if shortlisted, dia akan pgil utk 2nd interview. so skrang tgu je la kan. if ade rezki, adalah kn. tp bl dgr die explain ttg scope keja sy tu, mmg best.invloved dgn project. mmg kna slalu travel p luar negara..so klu engineer,mostly mmg mcm ni la flow die. except kat *Telekom. interview skali je, and after 2 weeks trus sy dpt offer letter...tp masa tu dah pilih " master".. so terpaksa lepaskan job tu..so now tgh nk apply *unimap.. hope dpt rezki kat sane. coz mmg nk settle down kat perlis. negeri hubby tercinta. haha. ok, sy pun cinta jugak. ..

so, conclusion nye sy kna cr keje skrg. haha.. malas pun ade. sbb dah best duk umah. tp xbest, sbb stiap bulan xde salary yg floating dlm bank sy. haha. ok fiza, sila cr keje skrg. haha..

Thursday, 16 December 2010

Bola -bola api

Semangat nk tengok bola. hubby ajak tgok. dr Perlis lg da p beli jersi Malaysia. tp team malaysia pki kaler biru la plak hehe. never mind.. hubby beli 5 tiket termasukla utk kwn-kwn beliau . wan,pak jub n wadi. .. so pak jub siap ambil half day coz dr bahau nk ke KL mahu ambil 2hour++. if bertolak lepas keja,kapan sih mahu smpai...=) so after maghrib,kami pergi.. jalan nk masuk ISN( hala ke stdium la) di tutup.. ade police traffic jaga. so sebab hubby keje ISN, boleh lah di lepaskn masuk.. kalu tak, kena menapak la nmpaknye. =) tu xkira ms nk lepas gate. kitorg kat "green gate"..kecoh.xtau sbb ape... sbb pintu tutup kot. sy pun xpasti sbb dah bersesak2 ms tu. peluk hubby dr belakang kuat2 supaya x tertinggal sbb kena tolak2 ngan org. huhu... lastly, pintu bukan n tiket pun check x check je.masuk cam kelam kabut semua org sebab game dah start.. sheky,bagus gak ko xp.ko dah la preggie..bersesak2..sian baby ko kan =)

so, ni pic yg sy sempat snap. wit special video.




p/s:abg, syg upload video abg sorak2 ni ek..=)..time ni gol pertama malaysia...
tp quality video ni xbrape nk elok bile masuk dlm blog.. mcm blur ..huhu

Wednesday, 15 December 2010

I luv Perlis

Dah lame tul sy xupdate blog. ni sume sebab selama 9hari membusykan diri di Perlis. Internet plak slow. so nk tgu loadingggggg tu mcm nye lama. Tp i luv perlis .. sbb kat Perlis byk mknn. Asal terasa nk mkn je, leh jalan2 p makan. semua senang sbb dekat sgt. Perlis kecik je. aman damai .heh. Tp pahang pun best jugak =)

So petang-petang after hubby balik keje, sure kuar p jalan-jalan cr makan. seperti biasa sy mesti nk mkn laksa kat kuala perlis, jagung kat tepi laut kuala perlis, cucur udang kat hotel malaysia (tp sy lebih suka cucur udang kat kuala perlis + ade jugak cucur ketam), char kuey teow kat tepi kwsp, cendol pulut n cendol special (ada tapai dlm tu ). nyummy-nyummy...







p/s: ade jugak pic yg sy upload dr google .hehe. xsempat nk snap pic waktu tu..tp lebih kurang la same. =)

Friday, 3 December 2010

Hampir selesai =)

Finally, dissertation dah boleh hantar utk binding. Setelah penat lelah, tangis, masa dan segala-galanya. Hope result next week akan menggembirakan. sekarang belum lg, sbb result belum kuar. Ape-ape pun boleh jadi kan?.. Hope evrythg will b ok ya! Amin...

Teringat masa presentation hr tu. sungguh takut & gabra. huhu. Alhamdulillah, semuanye selesai. Tp belum yeayyyyy lg.Kena buat editing. huhu. =(

*thankz utk Kak Tip utk pic ni =)


So, lepas hntar ni, boleh packing bag utk balik ke perlis ptg ni.. Hubby ade keje kat sane. So next week kite tgu result kat perlis la ek..

Tuesday, 30 November 2010

i'm fine

after "heart to heart" with my bes fren,sheky...

now,i'm ok. think positive! setiap yg berlaku,pasti ade reason tertentu. sabar tu kunci segala-galanya. Allah bg satu-satu dulu. jgn tamak ok.jgn riak. jgn sombong.

lihat aturan yg terindah yg Allah telah berikan kepada kamu,Fiza..

bila dulu kamu terlalu mewah dgn kehidupan,Allah tarik balik satu kenikmatan "kesihatan" kamu, kamu sedih& tertekan, tp selepas beberapa bulan kamu bahagia di atas atas kejadian itu.

bila kamu rs hidup kamu bahagia, Allah tarik sedikit kebahagiaan itu. kamu sedih dan kecewa. Tp selepas itu Allah kurniakan kebahgiaan yang tiada ternilai. suami yang sgt penyayang,baik, dan cukup sempurna utk mendampingi dan menjaga kamu. kerana Allah tahu apa yang terbaik utk kamu.

bila kamu rs hidup kamu sempurna, Allah berikan sedikit kesakitan. supaya kamu tidak terus lalai& dpt kembali ke jalan yang lurus.kerana Allah syg akan diri kamu.. lihat perubahan diri kamu?..bertambah baik kan...

dan sekarang Allah menguji satu lg perkara. sabar. insyaAllah, suatu yg baik sedang menanti. mungkin belum tiba masanya dan Allah mahu kamu berusaha..dan kamu perlu teruskan usaha itu...percaya padaNya..Allah tak kan menguji sesuatu perkara diluar kemampuan hambaNya..


sekian.. tutup sudah kisah sedih satu hari..hanya org tertentu yg fhm hati sy ini...


*noktah*

Saturday, 27 November 2010

misteri

sebenarnye ade beberapa kejadian yang misteri berlaku ms kitorg p bercuti hari tu. tp sebab-sebab tertentu,kena rahsiakan =) tp ada sesuatu yg berlaku ala-ala misteri. pagi tu lepak kat balcony smbil minum-minum. tiba-tiba hubby terperasan tayar kereta mcm pancit. pelik! turunla bwh . tgok2 mmg pancit. kenala tukar tyre spare.nasib la kete pncit hubby ade. klu x, kna la buat iklan mcm kat tv tu .hehe

tgh-tgh tukar, ade sorg guard brenti "dr mm td pancit.anak buah die ronda-ronda,pastu trnmpk. tp nk bgtahu,xtau owner kete ni sape". ok,so pncit dr mlm td. tp ms kuar mkn kat tnjung lumpur,ok je pon. dah la br pam tyr before p situ. dah tukar, p la redah cr kdai tyr. bila check,xde bocor. tmpat tiub utk pam tyr pun ok. so musykilllll, cmne boleh bocor. so,mechanic tu kate ade kot sesape yg kuarkan angin tu.tp siapa???? hmm,kawasan tu ade guard. tourist je pun yg duk situ. huhu. tp abaikan je la..janji tayar keteku ok. igtkan koyak ke ape ke. sbb tayar pancit terus. bukan ala-ala pancit lg dah. =(

Tuesday, 23 November 2010

Gambang Waterpark

Last week mmg hari utk rest semahu-mahunya. Tp yang xbesnye, pulang ke kampung dgn "jammed" yang teruk! bertolak jam 5.30p.m dan tiba di kambung halaman almost 12.00 a.m. gilossss! sempat singgah kat bazar temerloh utk beli songkok hubby. ni sume gara-gara songkok die hilang entah ke mana. xbeli songkok,nnt majuk. kan? =). tp xperlu la kan upload pic songkok. kite upload gmbar raya. tema thun ni "purple". cute kan, hehe!


Next,percutian ! we all pg bercuti dekat *Bukit Gambang resort city. waterpark die not bad n berbaloi la dgn harga 21.90 per person kan. tp *sunway lagoon lg happening kot. tp gambang waterpark d best la sbb bersukaria bersama suami. haha. tp sy mmg xnaik la Tree Top Hill slides. cume sy naik family raft ride n galaxie slides. itupun jerit mahu pecah anak tekak ni. hehe..sy mmg gayat! so biar my sis, hubby n nephew je main. sy tgu kat bwh ambil pic. sy suke coco beach sbb ade ombak yang kuat. hubby suka dengki terbalik kan "tube" kami. mahu lemas sy.tp best sgt!


main air dr kul 12 lebih smpai waterpark tu tutup la. haha. sakan sungguh! kat sane ade resort. kami duduk kat family suite . rate ok la. around 400 per night. have 2 bedrooms..dan malam tu my dad plak sponsor makan dekat *Tanjung Lumpur utk mkn seafood. kat sini lebih murah berbanding dgn tmpat yg kitorg biase pg mcm kat *umbai n *port klang. tp,my mum tibe-tibe demam plak. so kitorg take away je. sian my mum ,xkan nk tgal kat bilik sorg-sorg kan.=(

memang best! dan xlupe utk bli fridge magnet lg . =)

Wednesday, 10 November 2010

super duper cuuttiiee

Sy xpernah terpk pun atau xpnah buat lg. set "alarm reminder/notes" pd hp sesiapa. seperti keadaan yg tiba-tiba, ade bunyi alarm reminder pd hp. dan terpapar " i luv u sayang" " rindu kat syg".."....."....kiut kan. so kalau kite p dating, kite boleh set pd hp org tersayang secara senyap-senyap... nnt bile die driving atau dah smpi umah,mesti die tersenyum bile alarm tu berbunyi..sweeeeeettttt kan?...

tq my duper luvly hubby..selalu buat wife die ni tersenyum =)

Wednesday, 3 November 2010

=)

lagi 6 hr menentukan sy ni extend atau master dah nk abis. sy dah mls nk pk sgt. if present nnt ade error,betulkan. if suggest utk continue sem dpan, sy redha je wlaupun dlm hati dah xmau! haha..sy suke fk positif. ape yg berlaku,pasti ade hikmah! =)

gud news! sheky,best fren sy mahu pindah umah. dan umah br diorg dekat giler ngan umah sy. jalan kaki pun boleh smpai. so sy ade kawan la kat sini.. yeay!! so next time,bile sume dah settle sy ngan hubby leh brenang kat swimmng pool umah diorg. haha. klu gado ngan hubby,sy lari p umah sheky. hehe. sheky suh sy stay kat sini 2 thun. jgn balik perlis lg. hehe. tp tu la.. rs mcm pling lewat pndah perlis pun pertegahan thun depan. ikut perancangan la. ape-ape pun tgu result viva ni dulu. =) so,best tul bile bes fren duk dekat ni. dulu mase kat mlake,sy slalu lepak umah die. sheky,tempat sy meluahkan perasaan gembira+sedeh+sakit+rahsia,sume ade kat die. i luv sheky =)

Saturday, 23 October 2010

Empty!

Stress pon ade. ye la. thesis thesis thesis. sy dah redha dah ni. andai xsiap smpi 9hb,so TL la. andai present pastu panel kate tak OK, pastu kna TL, so redha jugak. haha. Camtu la..bila stress waktu keje dulu, sibuk nak resign and smbung belajar. ni bila stress wat thesis, sibuk mls nk belajar n nak keje. haha. ckp kat hubby, duk umah je bole x. xstress.. haha. hubby kate "no way".. haha.tp dulu mase duk umah pon,stress. sbb bosan sorg2. huhu.

huhu. kdg2 xsabar jugak nk tgu 9hb ni. nk tgok ape jadi. hehe. slpas tu nak g jalan-jalan xkirala ape yg berlaku kat thesis sy ni. nak penuhkan fridge magnet yg dah lama xbertambah. so next destination, *cameron highland* yeayyy..hubby pon dah sok sek sok sek nk p jalan-jalan. tp sekarang kan mase kritikal. mana boley. haha. usaha dulu pastu tawakal. if xberjaya, adalah tu Allah aturkan sesuatu yg terbaik utk sy. kan?.. motivate diri sndiri sbb xmo stress2. hehe

Wednesday, 20 October 2010

Hapy bezday =)

20.10.2010. Cantik kan no ni.. Happy bezday fiza. Semoga panajng umur,murah rezeki,dan dipermudahkan urusan segala..amin..

Hehe.kalau la tarikh ni jatuh waktu jumaat sabtu ahad, sure ramai yg booked tarikh ni. hehe.kan?.

So this year,no party. itu zaman dahulu kala. Hehe..Now, celebrate with hubby. Tq mak n bpk coz wish kat ishah pg td. my sis and my fren. Luv u la! Tp org pertama yg wish surela hubby sy kan.

Tak sangka plak ada surprise utk sy. Sy suke.yeayyyy!!! .Dah la present box pun comel. Kad pun comel lg... Abg,u mmg sweet. kalau xbg present pun sweet jugak. haha. so,my baby oren tu simpan dlm kotak. dan kita pki my new baby plak ye. tp touch screen mmg susah kan. so lps ni nk typing ms driving, masih fail lagi..

So,happy bezday lagi lg utk diri sendiri. hehe. hope umur 25 thun ni mnjadi lebih baik dr sebelumnya. Sudah suku abad ni. huhu.

Lastly, Thanks semua.. *hug n kiss*
Mood:hepy sgt =)

Tuesday, 12 October 2010

Moto GP

Weekend mg lalu,penuh activity kami. Ptg sabtu kami pegi makan2 dkt umah my fren. Dan selepas itu,kami pergi ke MidValley. Lame dh xp midvalley. Dulu sewaktu bcinta, mid valley,KLCC & d Curve selalu la kami jengok. Hehe =)

Kemudian,kami pulang. Smpi di rumah,my fren bgtahu die ade tiket free utk *Moto GP. Tanye hubby,mahu x? So bergegas pula p Putrajaya. Seperti biase,bila nk balik dr Putrajaya,sure sesat. Haha. Smpai lalu bangi dan kajang. Last skali,benti makanlah. Mkn char kuey teow Rambo kat bangi tu. Rsnye kna duk putrajaya,br tak sesat. Asyik sesat je time nak balik tu. Huh!

Esok pg,kami pergi bertiga. Kami amek skali xtra ticket utk Wan,.

On the way nk smpi,memang JAMMED. Nak balik pon JAMMED. Ramai org dan byk kereta. Ni sape yg nk p Klia, sure dah terlepas flight. Hehe. Nasib cuaca xpanas. So kami jalan-jalan dulu. Mcm pic at bwh ni. =)

Secara puratanya,bes jugak la tgok. Excited bile part sokong beramai-ramai. Walaupun kitorg xbrape nk tahu sgt psal Moto GP ni. Hehe. Bole belajr kan =) Ini kali pertama kami p litar sepang. So pengalaman kan. Hehe.

Monday, 11 October 2010

hati sy berbunga-bunga




Sabtu pg:
Seperti biasa,sy tgu si dia pulang ke rumah dr *upm dlm jam 11 lebih pg. tiba-tiba setelah dia masuk,kata ada surprise utk sy. dengan arahan "syg,tutup mata jap.abg ada surprise. tak mau tipu-tipu.jgn tengok2 tau."..haha.ayat dia tu comel sungguh.punyala xnak sy tgok,smpi suro saya paling mmbelakangkan dia..

pastu die p ke kreta smula. bile masuk umah sy dgr bunyi plastik.kriuk kriuk kriuk. sy imagine ape la surprise dia ni. haha. tup-tup."ok,syg boleh bukak mata dah.".tara...sejambak bunga rose. haha. suke sy! hehe. cute la abg ni,. tiba-tiba bg bunga plak. muaxxxxx..syg la kat abg.hehe. =)TQ abg.. syg hargai sgt. syg pon syg abg. hehe.*sape nk muntah,sila jgn baca.mode tgh jiwang.haha*

next entry,sy nk story pasal *Moto GP. hehe.mcm mn la kitorg leh p sane plak.tak plan pon.=)

Saturday, 2 October 2010

Happy bezday, my dear fren


Happy BIRTHDAY to U
Happy Birthday to U
Happy BIRTHDAY to *Anis
Happy Birthday to YOU

Malam td slps hubby balik coaching UPM, terus bergegas ke *KTV Ampang Park. Birthday Party. Sbb dah janji walaupun lmbt,tp kena smpi before 12 sbb dia mahu tiup lilin.Nasibla 10 minute before 12,dah selamat tiba. So ,hepy bezday dear. Happening sgt majlis kamu =)

Wednesday, 29 September 2010

Its ok

Master nye hal. Thesis oh thesis. Hubby xdpt complete thesis this semester. TL dan smbung next semester. so agenda utk balik Perlis hujung thun ni postpone. So menetap lagi di KL. Thesis sy pon belum tentu lg. Hope everthing OK. sy dah malas nak pk dah psl belajar-belajar ni. Penat. sikit lg. sebulan je lg kena tahan perasaan ni. Itupun kalau habis sem ni la..nak abiskan jugak! waaaa...

Abg, jgn sedey-sedey ye. xde rezki kan. ambil iktibar tau ape yg berlaku. think positif. setiap yg berlaku ade hikmahnye. kita xtau kan. kita cume merancang, Allah yang menntukan =) so abg teruskan je thesis abg tu ye. siapkan awal-awal. syg selalu sokong abg tau! luv & hug.

Monday, 27 September 2010

celebration =)

happy anniversary .. celebrate with my family..
menu: nasi arab.sate. cake. ice-cream..cup cakes =)

....luv u....



Saturday, 25 September 2010

Selamat Ulang Tahun =)

Abg,Selamat Ulang tahun perkahwinan kita yang per-1. Semoga hubungan kita sebagai suami isteri kekal dan bahagia sehingga akhir hayat. Syg sayang sgt Abg.TQ utk segala-galanya.

Teringat kembali, waktu ini rombongan pihak lelaki sudah sampai. Kemudian di ikuti dengan Tok Imam. Pintu bilik ku di ketuk. Lalu ku keluar ke ruang pernikahan. Ku duduk bersimpuh dan melihat suamiku di hadapan.Berbaju putih lengkap bersamping. Kacak! Perasaan berdebar-debar.

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, akhirnya kami berdua sah di ijabkabulkan.Memori paling indah saat bermulanya aku menjadi seorg isteri kepada Ruhil Amal Razali =) Doakan kebahagiaan kami yea. Dan diceriakan dengan bakal anak-anak kami nnt. Amin=)




p/s :nak letak pic nikah and video nikah,tp ada dlm laptop satu lg. so update later la. penat br balik opn hse .

yehuu..saya menang contest!

Sungguh galak utk masuk contest..jam 3 p.m sy get ready.. dan finally sy menang. haha. so sy dpt hadiah "handbag"...oh,TQ kepada penaja kerana memilih sy.Teharunya saya. sob sob sob.*gediks ok!* sampai berpuluh-puluh kali bercerita kat hubby sy menang contest. walaupun ceritanya sama sahaja. haha. OK la tu. hadiah penting jugak. Tp yang penting perasaan bila menang kan..hehe..perasaan tu. BEST! =)

Friday, 24 September 2010

Oh gigi!

Selepas makan thari (selasa) hubby ngadu sakit gigi. makin lama makin sakit. kasihan. Tp keadaan hubby still sgt OK kerana boleh makan lagi bertambah2..adakah kerana masakan sy sgt sedap atau hubby kelaparan..haha

Ok. ok. Pagi esok sy bangun lantas mengejut hubby utk pergi klinik *UiTM. Sampai jam 8.30 a.m.Itu pertama kali sy pergi klinik ni. Wah,bagus juga ya. Selepas itu beliau mngambil giliran dan sy duduk menunggu smbil berfacebook. Sy tahu mesti berkurun menunggu. Jadi sy "sediakan payung sebelum hujan". Kemudian beliau keluar.

Perbualan

Ruhil: Abg dah tampal.Utk sementara je. doc ckp gigi abg dah mati.samada cabut atau buat rawatan akar. Doc tanye abg td,nk kna wat appoimnt cabut tunggul gigi ni.Tp abg mnx wat hr ni jugak.kna tgu jap la..die kate leh siap b4 kul 12

Fiza: ye ke. sakit x?..xpela,syg tgu la..hehe..nnt kan abg,die xleh nk cabut,mesti die operate sikit sbb susah nk kuarkan gigi tu.mesti sakit kan. (niat cume utk takutkan2 beliau shj.haha)

20 minit kemudian, nama hubby di panggil masuk ke bilik yg lain.
Tp tak lame tu.he text me.

>>Abg tgu jugak kat dlm ni.ada 3org.tp doc xde lg pon.

11.10a.m
>>Lepas ni,turn abg plak.

12.20p.m

hubby keluar. Muka mmg muka sakit la. Lamanya rawatan tu. Rupanya masin plak mulut sy. mmg kena bedah n jahit sbb gigi susah nk cabut.Kasihan sgt. =(

Lepas tu kami balik umah. hubby tak mkn seharian sbb sakit sgt. Mlm tu, sebelum sy p mngajar, smpat orderkan bubur mcd utknya. Malam tu hubby sgt sakit. Makan pain killer smpai lebih dr sptutnya. Nak tdo pun xsmpi hati, tgok dia sakit mcm tu. pujuk macm pujuk baby tgh sakit.Akhirnya,dia tertido..=)

Pengalaman beliau.
student praktikal yang rawat hubby. Mula-mula dah kena cucuk bius 4x. Lepas tu, masa nk cabut,die tanye sakit x. Lepas tu,hubby ckp sakitla. Oh,kna cucuk lg ni. Lepas tu doc ckp kat student tu, "nape mase cucuk td tak abiskan dos dlm jarum sntikan tu"..Student tu diam je. Adoooiiii..Tak pasal-pasal hubby kna cucuk lagi menjadikan 8kali. sakit wooo... Selepas tu try cabut. student tu cabut smpi bibir bawah hubby terkepit ngan alat yg die gunekan utk cabut gigi...kena tekan la..hubby ngadula sakit.sbb bibir mane ade bius. huh!.oppss,student tu say sorry...Lepas tu, doc tgok student tu xleh cabut,dia pon ambil alih..kan bile kite nk cabut gigi,ada satu alat ape ntah yg nk tolak pipi kita supaya doc senang nk tgok mulut kite kan.. student tu tolak pipi hubby bersungguh-sungguh guna alat tu. smpi tepi bibir hubby luka terkoyak sikit dan sakit smpi sekarang. tak boleh nganga besar2 n gelak kuat2..nasibla yg jahit dan operate tu doc yg buat. kalau la student tu yg buat. tak tahu la ape jd.

Kesimpulannya, next time nk cabut gigi, try la pergi klinik swasta. Dulu masa kat U lame sy, kalau nk cuci ke cabut ke, mmg pegi klinik swasta punye. kat U kitorg xde klinik gigi.huhu

Kasihan kat hubby.Semoga sihat ye Abg!

Saturday, 18 September 2010

Selamat Hari Raya

Selamat hari raya, Maaf Zahir dan Batin =)

Sudah hari raya ke-8. Jika tahun lepas,semalam adalah wedding sy iaitu raya ke-7.Itu kalau kira hari raya la. kalau ikut date, next week =)

Pengalaman pertama beraya di Perlis. Kami tiba ptg isnin.4 hari sebelum raya. Sempat pegi bazar ramadan di Stadium. Sy mahu cari "udang sanggul" yang masuk dalam TV hari tu. akhirnya ,jumpa juga. sy ada snap pic. Tp cable hp mane ntah. Sedap.Ada udang sekor. disalut dgn isi sotong dan ikan.Hubby sy yang duduk perlis pon,baru pertama kali rasa. Ni semua TV punya pasal. heh.

Sebelum hr raya, mak buat ketupat daun pisang. Macam ketupat pulut daun palas juga,cuma di balut dgn daun pisang macam lepat. Kalau di beri pilihan, sedap ktupat daun pisang. sebab lembut dan ada rasa manis sikit sbb daun pisang tu. Kalau sy buat open house, rs mcm nak buat bg tetamu rasa. Special!

Pagi raya mak ajak pegi solat hari raya. Selepas tu, lawat kubur abah. dan jalan raya umah Tok dan saudara-mara. Memang letih sgt sbb ramai sgt tetamu datang beraya. Kira nya pinggan sentiasa kna basuh lah. Menu plak Laksa. =) Beraya sampi malam di sambung pula sehingga ptg raya ke-2. Sempat jugalah pg beraya umah kawan-kawan hubby. Itupun sekejap-sekejap. Sebb ptg tu dah nak balik Pahang. Yeaayyy.. balik Pahang. So hari raya di Pahang akan di cerita nnt.

Oh, tema thun ni adalah...sila tgok pic ye. cantik kan =)ok,seperti biasa. suka puji diri sndiri. haha