Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Friday, 31 December 2010

end of 2010

sekejap je dah abis dah thun 2010. next, umo semakin bertambah. haha. well, next year umo dah jadi lebih suku abad. oh no! i'm 26 years old..apae2pun. thanks God. coz still bg peluang utk terus bernafas dan meneruskan hidup. dan menjadi manusia yg lebih baik =)

well, this year byk memory pahit & manis. nak buat list sikit bole x?

tekanan jiwa
Jan- Laptop hilang utk kali ke-3 slps br je beli laptop ke-2 5bulan sebelum hilang
April- extend master (its ok abg, cube lg nex year)
June- Operation (me)
August- ACL operation jugak (hubby)
July-November- tekanan buat thesis (haha)

mengusik kalbu
Jan- celebrate new year with luvly hubby
Jan- buy 2 new laptop (me & hubby)
May- YESS! tamat sudah semester 2.
June- Bali tour
July- new image =)
Disember- Yahoo! finally master dah abis. dpt result yg tak dijangka =)

actually, tu yg major je yg igt. byk lg perkara berlaku. hanya utk peringatan. semoga tahun 2011 memberi byk lg perkara yg mengusik kalbu..so, azam baru? byk sungguh!.. haha. yg penting, next year mahu KERJA...=)


so, td dah buat kek. sje2 utk new year celebration. moist choc cake. dgn topping skali sbb hubby suke .igt nk deco-deco,tp bahan xde. haha. yg penting,nyummy2..bertambah gemok la hubby & i. oopps, start next year sy mahu DIET =)

Thursday, 30 December 2010

Prosperity Burger

Lama dah ni tak update blog. Bukan busy ape pun, tapi feel nak update tu hilang. This week hubby cuti seminggu. Habiskan cuti berbaki…aku? Sure menghabiskan cuti-cuti pengangguran yang tak habis-habis lg ni. So bila dah xtahu nk wat pe, mula la p jalan-jalan menghabiskan duit. So ari ni sesi lawatan ke IOI Mall utk mencr sluar track hubby. Sempena sessi kelas pertama coaching kat UPM utk kali ke-3 tahun sebenarnye pun.. hehe

So, sampai-sampai dah lapar. Igt nak mkn subway, tp cancel p mkn prosperity McD. Nyummy-nyummy. Tp kan, rs sedap lg kot burger oblong special yg jual kat sini. Sheky, if ko or De nak mkn burger, leh la try kat depan 7E kite tu. Kitorg suke makan kat sini. Oblong die mcm prosperity la =).

So, mari kita menjamu mata. Sedap sungguh makan makanan yg menggemukkan badan ni kan..ada gak selit pic ABC kat Seksyen 2. Ni kelmarin nye sesi ..Mmg sedap. Murah. Ngan chocolate nye. mmg d best la.

Dan yang penting decoration ABC tu yang sgt mengiurkannn.. lagi-lagi masa makan ni cuaca tgh panas. Betapa sedapnya bila rs coklat tu mengalir kat tekak, ice cream yg sunnguh mengiurkan hati..arrghhhh =)

Thursday, 23 December 2010

asam pedas best =)

Last Saturday, my parent dtg KL. Coz my uncle sakit. Tp xsempat nk p HKL, my uncle dah discharge..so melawat di rumah aje. Before p, sume adik bradik aku brkumpul la kat ampang semata-mata sbb my BIL ckp nk ajak makan kat paling best asam pedas kat ampang. Kira sedap la kan kalau boleh dikatakan hari-hari dia p lunch kat situ. So, mari kita lihat sedap ke x? haha.

Well, kalau tgok gambar mmg nmpak mcm sedap…diorg pilih asam pedas ikan pari.. but my dad xmakan ikan pari (sebab xsuka makan ikan kategori lembek ceh ceh), so amek asam pedas ikan merah. Dan aku mmg xbrape nk suke ikan pari, so aku lebih suka makan asam pedas ikan kembong. So termasuk pakej , adalah papadom , sambal belacan ngan ulam. Pastu ada la tambah ayam goreng utk budak2..

Tp memang sedap la. Aku rs mcm mkn kat Melaka. Kira lebih kurang la. Tp kalau “en ruhil” tanye kat mane, mahu gigil pale otak ni nak igt.tp kedai dia tulis “ASAM PEDAS POWER” sebelah masjid..=) Ok,aku mmg failed bab2 igt jalan ni…haha..

So aku xtau brape ringgit set asam pedas ni, sbb my BIL yang blnje. Sume sibuk nak kuar duit mase tu. Mak la..kak na la..aku?..mmg xla..anak bongsu mane ade blnje2…akak2 n abg2 yang kna blnje adik2..kalau aku ada adik,aku mesti blanje adik aku…hehe..gud reason kenapa stiap kali lunch ngan ani, dia yg kna blnje..haha..

Hari tu penuh giler umah aku. My dad nk dtg umah aku sbb xpnah dtg lg.so lepas balik melawat, segerombolan fmily aku konvoi p umah la....haha...kebetulan my MIL & family akak ipar aku pun dtg.. jadila perjumpaan dua buah keluarga =) happening kan bila dah kawen ni.

Tuesday, 21 December 2010

sweettttt memories =)

Alhamdulillah, akhirnya sy habis jugak master ni. wlupun pd mulanya sgt risau boleh habis ke x, then bila tgok result hr tu.. rs nak lompat-lompat. result yg sgt memberangsangkan =) target yg sy berangan-berangan yang duk asyik sebut kat hubby, akhirnya tercapai jugak.. so, tamatlah sudah masa utk bergoyang-goyang kaki kat umah..rs rindu plak zaman blajar. zaman nk menjejakkan kaki kat *UiTM. cepat sungguh ms berlalu. rs mcm br je hubby hantar p register master. rs mcm br je terkial-kial cr class. tringat hr pertama class, sesat nk p UiTM. smpi nk mrajuk call hubby ckp xnak la p class. sbb dah lmbt. haha.

dan utk pertama kalinye,sy kenal my classmate. atia, kak tip, kak ita, kak yan,mai & kak nita. n pak arab2 sume.so total cume 12org shj. rindunye kat kengkawan. best giler ms tu kan. lunch same2. study same2. gossip sesame.dgn lecturer yg sume best giler...huhu. miss sgt2..

now, status student dah xde..so skrang as housewife n "penganggur". hehe..so skrg tgk cr job. engineer or lecturer?actually, sy pun confused. separuh hati mahu jd engineer, sbb sy suka life sbg engineer, salary yg masyuk, dan mencabar....tp masa akan jd sgt limited sbb mesti sgt busy...dan sy juga suka nk jd lecturer coz masa sgt flexible. so boleh smbung phd plak. (ok, berangan je nk smbung. hehe )..

semalam sy p interview as engineer kat *Huawei. dan spt yg sy expect, mmg byk stage. mcm dulu jugak ms sy jd engineer kat melaka. 1st( IQ test, with HR), if shortlisted p 2nd interview( with Head/ Manager of department), n lastly 3rd ( MD - managing director)...giler byk kali kena dtg company tu. nasib masa tu berjaya jugak , klu x mahu hangin jugak. haha...so, same jugak kat huawei. ade 3stage. 1st ( interview -technical/ skill).so smalam interviewer suh sy explain ttg my final project. siap kena explain gune whiteboard. so if shortlisted, dia akan pgil utk 2nd interview. so skrang tgu je la kan. if ade rezki, adalah kn. tp bl dgr die explain ttg scope keja sy tu, mmg best.invloved dgn project. mmg kna slalu travel p luar negara..so klu engineer,mostly mmg mcm ni la flow die. except kat *Telekom. interview skali je, and after 2 weeks trus sy dpt offer letter...tp masa tu dah pilih " master".. so terpaksa lepaskan job tu..so now tgh nk apply *unimap.. hope dpt rezki kat sane. coz mmg nk settle down kat perlis. negeri hubby tercinta. haha. ok, sy pun cinta jugak. ..

so, conclusion nye sy kna cr keje skrg. haha.. malas pun ade. sbb dah best duk umah. tp xbest, sbb stiap bulan xde salary yg floating dlm bank sy. haha. ok fiza, sila cr keje skrg. haha..

Thursday, 16 December 2010

Bola -bola api

Semangat nk tengok bola. hubby ajak tgok. dr Perlis lg da p beli jersi Malaysia. tp team malaysia pki kaler biru la plak hehe. never mind.. hubby beli 5 tiket termasukla utk kwn-kwn beliau . wan,pak jub n wadi. .. so pak jub siap ambil half day coz dr bahau nk ke KL mahu ambil 2hour++. if bertolak lepas keja,kapan sih mahu smpai...=) so after maghrib,kami pergi.. jalan nk masuk ISN( hala ke stdium la) di tutup.. ade police traffic jaga. so sebab hubby keje ISN, boleh lah di lepaskn masuk.. kalu tak, kena menapak la nmpaknye. =) tu xkira ms nk lepas gate. kitorg kat "green gate"..kecoh.xtau sbb ape... sbb pintu tutup kot. sy pun xpasti sbb dah bersesak2 ms tu. peluk hubby dr belakang kuat2 supaya x tertinggal sbb kena tolak2 ngan org. huhu... lastly, pintu bukan n tiket pun check x check je.masuk cam kelam kabut semua org sebab game dah start.. sheky,bagus gak ko xp.ko dah la preggie..bersesak2..sian baby ko kan =)

so, ni pic yg sy sempat snap. wit special video.




p/s:abg, syg upload video abg sorak2 ni ek..=)..time ni gol pertama malaysia...
tp quality video ni xbrape nk elok bile masuk dlm blog.. mcm blur ..huhu

video

Wednesday, 15 December 2010

I luv Perlis

Dah lame tul sy xupdate blog. ni sume sebab selama 9hari membusykan diri di Perlis. Internet plak slow. so nk tgu loadingggggg tu mcm nye lama. Tp i luv perlis .. sbb kat Perlis byk mknn. Asal terasa nk mkn je, leh jalan2 p makan. semua senang sbb dekat sgt. Perlis kecik je. aman damai .heh. Tp pahang pun best jugak =)

So petang-petang after hubby balik keje, sure kuar p jalan-jalan cr makan. seperti biasa sy mesti nk mkn laksa kat kuala perlis, jagung kat tepi laut kuala perlis, cucur udang kat hotel malaysia (tp sy lebih suka cucur udang kat kuala perlis + ade jugak cucur ketam), char kuey teow kat tepi kwsp, cendol pulut n cendol special (ada tapai dlm tu ). nyummy-nyummy...







p/s: ade jugak pic yg sy upload dr google .hehe. xsempat nk snap pic waktu tu..tp lebih kurang la same. =)

Friday, 3 December 2010

Hampir selesai =)

Finally, dissertation dah boleh hantar utk binding. Setelah penat lelah, tangis, masa dan segala-galanya. Hope result next week akan menggembirakan. sekarang belum lg, sbb result belum kuar. Ape-ape pun boleh jadi kan?.. Hope evrythg will b ok ya! Amin...

Teringat masa presentation hr tu. sungguh takut & gabra. huhu. Alhamdulillah, semuanye selesai. Tp belum yeayyyyy lg.Kena buat editing. huhu. =(

*thankz utk Kak Tip utk pic ni =)


So, lepas hntar ni, boleh packing bag utk balik ke perlis ptg ni.. Hubby ade keje kat sane. So next week kite tgu result kat perlis la ek..