![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbQyi2OM8OoKTTQAVgdnsW3d7KuY9XPw5QSUDgGvnAYULdCvZ7_s-MmsdFISzYEhY8baI9PcuJuo9vVtHNR4nN1bgN-8uB6JYjHm53XaApbwjZ8pZRp2P6yEEvrFzYBnS9-Rh7v8d83unH/s320/P5170890.jpg)
setelah siap dimasak..masih dlm rice cooker..
Bahan-bahan nak masak.sy amek resipi pling simple je.ape yg ade di rumah.hehe.. coz nk letak tomato puri, lupe plak nk p bli..so..
Bahan-bahan
2 cawan beras (rendam 5-10 minit)
1/3 susu
Tomato potong dadu. 1-2 biji
3 sudu sos tomato
Garam secukup rasa
Daun pandan
Bahan tumis.
2 ulas bwg putih.(di hiris)
1/4 bwg besar.
Kulit Kayu manis
Bunga lawang
Buah pelaga
Tumis bahan-bahan tu mgunakan minyak sapi.Tp sy gune planta je. Lepas tu dah naik bau,agak2 je...masukkan beras yg dah direndam n gaul2 atas api tu 1-2 minit. Selepas tu,sy masukkan dlm rice cooker sume bahan td.sy xreti masak nasi gune dapur gas.haha.Failed!!..hehe..
Lepas tu masukkan susu,air 2cawan, tomato dan sos. selepas tu masukkan garam secukup rasa dan daun pandan.
Dah siap dan sedia utk di hidang.
Nak lawa sikit,letakla bwg goreng atas nasi tu.Sedap dimakan ngan ayam masak merah ...
Senang kan. lepas ni nak cube masak nasi beriani plak cam kedai mamak tu. hehe..
0 comments:
Post a Comment